divendres, 25 de gener del 2008

LA INFORMACIÓ PÚBLICA


Serveix per alguna cosa, que els projectes es presentin a informació pública?

Segons sembla, almenys pel que fa al personal de Dalt la Vila s’hauria de contestar que no, doncs ara és queixen d’uns fanals i uns bancs que segons sembla figuraven en el projecte, de remodelació de la Plaça Constitució, que en el seu dia va passar el perceptiu tràmit d’exposició pública, al taulell d’anuncis de l’Ajuntament, sense que ningú hi fes al·legació de cap mena. Qüestió al meu entendre del tot reprovable, doncs una primera condició, pel bon funcionament de la democràcia participativa, és el respecte per les normes i els procediments establerts, a fi i efecte que és permeti un ordre on cadascú pugui exercir el seu paper sense entorpiments de cap mena.

Quan es va presentar a informació pública el projecte de rehabilitació de la Plaça de Dalt la Vila, estaven badant els veïns? O és que aleshores ja els hi anava bé i ara “algú”, que abans manava i ara no, els ha fet canviar d’opinió?

Sigui el que sigui, no trobo correcte com s’està portant tot plegat, ni per part de la comissió de veïns, ni per part del govern municipal quan cedeix i tira enrere en l’afer que ens ocupa, donant mostra d’inseguretat sobre els procediments que ell mateix ha establert.

Penso que la inseguretat en un governant, és la pitjor de les situacions i que sempre acaba comportant perjudicis, als propis ciutadans; com a mostra val la pena recordar el penós pelegrinatge d’una estació transformadora en el carrer Marquès de Montroig, que va comportar, no només un gran retard en l’arribada del tramvia, sinó també que finalment hagués de ser costejada, per l’ajuntament, desprès d’haver fet canviar l’emplaçament tres vegades, per les queixes veïnals, presentades fora del termini reglamentari.

És que uns hi altres, ens volen conduir a procediments assemblearis que sempre resulten ineficaços?

Per altra banda, em fa gràcia la defensa aferrissada d’unes edificacions i una trama de carrers dubtosament medieval, que fan els veïns agrupats dins la comissió, on no hi deixen introduir cap element que al seu criteri els distorsioni el paisatge. Jo fins i tot aniria més enllà, i enlloc de bancs, els posaria uns troncs clavats al terra i per comptes de fanals, la llum de la lluna i les estrelles com es feia en temps del compte Borrell. També i per acabar-ho d’arrodonir, els veïns anessin vestits d’època. Una idea per la ciutat turística que pretenen sigui Badalona, no us sembla?