dimecres, 28 de gener del 2009

JOGUINES DELS REIS I EXPRESSIONS OCURRENTS

Dimarts hi va haver ple i jo hi era!


Els nostres màxims mandataris, han començat l’any de manera “potent”, com si diguéssim amb ganes, qüestió responsable que ens delectessin amb gairebé quatre hores ininterrompudes d’oratòria i dialèctica.

Però anem a pams, el primer de tot que hem d’assenyalar, és el lluïment de regals dels reis màgics, per part d’alguns, com per exemple el gloriós primer tinent d’alcalde Ferran Falcó que exhibí un magnífic ordinador portable que el seu cap d’àrea es va apressar a instal·lar en el seu escó moments abans del començament de la sessió i el responsable de la hisenda municipal, l’escriptor Quico Serrano que lluïa una magnífica cartera negre, gairebé de ministre.

A les sis i deu començava la sessió, amb tots els regidors al lloc, i on es van fer patents les absències de Jaume Vives, per greu malaltia i en Marius Garcia de Can Comunista.

El llistat de dones víctimes de la violència domèstica només va comptar amb un nom, però el nostre sempre oportú alcalde Jordi Serra, va incloure en l’homenatge del minut de silenci, els quatre nens morts a Sant Boi de Llobregat com a fatídica conseqüència de la ventada de dissabte passat.

El punt nou va ser el primer de l’ordre del dia en merèixer l’atenció dels mandataris, doncs al referir-se a una qüestió d’habitatge protegit, va donar l’oportunitat a l’inefable Sr. Garcia de Can Popular, de dir que en assumpte d’habitatge no es fien ni mica del govern.

En l’apartat de proposicions urgents, la segona referent a la resolució de les al·legacions als pressupost i la seva aprovació definitiva, va fer saltar els grups de l’oposició a la jugular del govern, atac que va iniciar Carme Martinez de Can Comunista, desprès que Serrano, hagués presentat el dictamen, per seguir amb una segona andanada el Sr. Garcia de Can Popular. Falcó defensa amb un discurs llarg. Serrano replica, Martinez i Garcia tornen a carregar, Falcó torna a defensar i finalment l’alcalde Serra tanca el debat,declarant aprovat el pressupost amb els vots en contra de l’oposició.

La quarta proposició urgent, referent a l’assumpte dels 53 projectes que es faran gràcies als 38,5 milions d’euros que el govern de l’estat ens ha destinat com a promoció de l’ocupació, torna a donar oportunitat al Sr. Garcia de saltar, amb el sabut i demagògic discurs de la discriminació d’alguns barris. Li contesta Jordi Serra, intervé Sagués, Falcó hi posa cullerada, i amb l’ajut de l’ordinador que te al davant, ens aclareix a tots el significat dels conceptes pamflet i fullet; i desprès de passar la lliço, l’alcalde tanca.

Són les vuit del vespre quan arribem al torn de paraules al poble, torn que enceta el Sr. Maximiano Luengo pel fet de manca d’habitatge per la seva família. Paquita Teruel regidora d’afers socials li contesta, Riera de Can Popular carrega contra Teruel acusant-la de fer pública la situació familiar de Maximiano, replica el ponent dient que no està d’acord amb el que ha dit Teruel, i tanca el debat Jordi Serra, posant pau.

El segon torn és per Diego Guerrero que en nom de la Plataforma pel Transport Públic i la Mobilitat Sostenible, llegeix una mena de manifest, on exigeix als regidors presentin una moció en el proper ple on tots els grups municipals, per unanimitat, es comprometin a fer considerar a la ATM, l’augment de tarifes del transport públic i que el deixin com a màxim a nivell de l’IPC. Li contesten Sagués de Can Comunista i el Sr. Riera de Can Popular manifestant estar completament d’acord. Francesc Serrano de Can Socialista, diu que traslladaran la seva queixa a l’ATM i desprès de la rèplica del ponent, l’alcalde tanca.

La següent paraula del Sr. Albert Vendrell en nom de la Plataforma “La crisi que la paguin ells” exposa la seva exigència que s’abaixin les taxes i els impostos municipals, fins a nivell de l’IPC, El Sr. Garcia de Can Popular, manifesta estar-hi d’acord, talment com ho fa Sagués de Can Comunista, Serrano de Can Socialista, diu que ja s’està en converses amb la FAVB, a fi i efecte de cercar eximents a les persones que més ho necessitin. Falcó hi posa una extensa cullerada, parlant de “Màquines existencialistes”. Replica del ponent amenaçant amb fortes mobilitzacions, Sagués i Riera hi tornen, i finalment tanca el debat Jordi Serra, que li diu al Sr. Garcia, que se li està tornant “Cubano”.

La quarta paraula, és de la Sra. Juan Estor, que comença, davant l’astorament de tothom, agraint al Sr. Garcia de Can Popular que li hagi donat la paraula en aquest ple, per explicar el problema que té d’uns contenidors davant la seva finestra. Lara li contesta, Garcia, intervé, replica la ponent, torna Garcia, torna Lara i tanca l’alcalde.

El darrer en fer ús de la paraula, és el Sr. Sergi Caravaca que demana que el ple es pronuncií sobre una moció que la Plataforma Pau i Solidaritat amb el poble palestí, ha presentat per mediació del Grup ICVEUiA. Sagués presenta la moció, el convergent Pera li contesta, Sagués torna a la càrrega, replica el ponent, Serrano, també hi diu la seva, i finalment l’alcalde tanca el debat, constatant el rebuig a la moció que han presentat, i l’aprovació d’una altre sobre el mateix tema que han presentat l’equip de govern.
A l’apartat de precs i preguntes, resulta que no n’hi ha cap. Quan el rellotge marca ¼ d’onze s’aixeca la sessió.