dimecres, 27 de gener del 2010

COM A LES BODES DE CANAAN, EL MILLOR VI A LES POSTRES


LA CONTRACRÒNICA
Per Cosme Modolell

Dimarts hi va haver ple i jo hi era!El primer ple de l’any 2010,va començar més puntual que els de l’any passat, doncs quan tot just passaven cinc minuts de les sis de la tarda, l’alcalde Jordi Serra, pronunciava la fórmula habitual “Sessió Pública” que donava el tret de sortida a la màxima expressió del poder local, que cada mes té lloc a la sala magna de la Casa de la Vila. Tot seguit el llistat de dones mortes per la violència de gènere que el més de gener ha estat de cinc a tot l’estat espanyol i a continuació l’acostumat minut de silenci que també es va aplicar, segons va fer constar l’alcalde, en memòria de Antoni Magret, ex-regidor d’aquest ajuntament i que ahir havia traspassat.
Els vuit primers punts de l’ordre del dia, cauen un darrera l’altre, sense que els nostres màxims mandataris, considerin necessari el debat.
El punt nou, referent a aprovar el Conveni entre l’Ajuntament i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, per la creació del Museu del Còmic i la il•lustració de Catalunya; per acord de la comissió informativa, cal debatre’l conjuntament amb una proposició urgent d’aprovar la signatura d’un Conveni entre l’Ajuntament i la Universitat de Barcelona, que deixi sense efecte, el conveni subscrit per ambdues administracions, el 23/10/2006; mereix l’atenció del regidor de Can Comunista, Carles Sagués, que manifesta, (una mica embarbussat), no agradar-li, que es perdi l’oportunitat d’un equipament universitari a la CACI i que això del Museu del Còmic, li sembla com la “torna”. El de Can Republicà, Mateu Chalmeta, li contesta que de torna, res de res, i que s’ha optat pel Museu del Còmic, desprès de veure que la Universitat no tenia pas la intenció de tirar el projecte endavant a curt termini. El de can Comunista hi torna i el de Can Republicà també, fins que l’alcalde Jordi Serra, tanca el debat, dient-li a Sagués que el que ha fet, és criticar per criticar i que tots els ciutadans s’haurien d’alegrar d’haver aconseguit que un equipament com aquest estigui aquí, quan se’l disputaven diverses localitats.

El punt deu, referent a aprovar la verificació del text refós de la modificació del PGM a l’Avinguda dels Vents i aprovar la modificació del text del conveni, fa saltar al practicant de Can Popular, Miguel Jurado, que carrega, contra la regidoria d’urbanisme de l’ajuntament i anuncia la seva abstenció, El de Can Comunista Alex Mañas, s’enfila al carro i demana la dimissió del regidor d’Urbanisme i del director del departament.. Serra contesta a un i altre, el de Can Comunista i el practicant repliquen, finalment Serra tanca el debat proposant resoldre la principal qüestió que plantegen en el període d’al•legacions, que es brinda a consensuar.
El punt 12, referent a desestimar les al•legacions presentades als projectes d’ARE, de l’Estrella i el Sant Crist, fa saltar altre vegada al practicant de Can popular Miguel Jurado, i el basquetbolista de Can Comunista Carles Sagués, l’alcalde els hi contesta, ells repliquen i al final Jordi Serra tanca el debat amb el recompte de votacions.

Són les 7'25 , i arribem al torn de paraules al poble, que enceta un dels habituals, el Sr. Carles Perez, en representació de Coordinadora d’Entitats Socials de Badalona, defensant una moció, redactada per ells i presentada pel PP, que fa referència a reclamar la congelació dels preus del Transport públic per l’any 2010. El discurs del ponent, és de caràcter demagògic i arriba a dir que els pobres de Badalona, són qui finança el Transport Públic. Pel fet que hi ha tres mocions presentades, sobre aquest tema, dues del PP i una d’ICVEUiA, el secretari llegeix les propostes d’acord . El regidor Riera de can Popular, defensa les dues que la seva formació a presentat, i qualifica de quimèrica la de can Comunista, tot i que diu podrien assumir alguns punts. El basquetbolista Sagués de can Comunista, es mostra d’acord, amb la que ha presentat el ponent, i carrega contra la segona del PP, i com és lògic defensa la seva. El de Can Republicà Chalmeta, diu que s’abstindrà, en la proposta del ponent i que votarà en contra de la segona del PP i de la de Can Comunista, Jordi Subirana de Can Unió, diu que recolza la moció del ponent i que s’abstindrà en la segona que presenta el PP i en la ICVEUiA. Serrano diu que els de Can Socialista votaran en contra de totes tres i ho argumenta, sòlidament. Torn de rèplica del ponent, agraint el vots favorables. Riera de Can Popular, disparant a tots els altres grups, Chalmeta, contesta les al•lusions de Riera, Serrano, també replica insistint en el que a dit abans i Serra tanca el debat recomptant les votacions, i veient com el PSC ha perdut, no se si per primera vegada en aquesta legislatura. Es doncs aprovada la moció redactada pel ponent i presentada pel PP, i refusades les altres dues.

La segona paraula és a càrrec de Francisco Barriga, president de l’AV Coll i Pujol. Per un tema referent a una moció que presenten els de Can Comunista, sobre la Illa Central i la seva urbanització. Desprès que el secretari lleixi la moció, trenca el foc, el basquetbolista, presentant la moció, el segueix el practicant, que manifesta estar-hi completament d’acord, el de can Republicà, diu que hi votarà en contra, talment com Falcó de Can Convergència i Serrano de Can Socialista; el ponent replica, insistint en el que ha dit abans i Sagués, carregant contra Serrano. Finalment Jordi Serra tanca el debat contestant al ponent i oferint als veïns els serveis jurídics de l’ajuntament per qualsevol problema que puguin tenir amb els promotors.
La darrera Moció, de l’ordre del dia, presentada per el PP, referent deixar sense efecte la moció aprovada el setembre del 2003 sobre el desacord amb peticions del Ministeri de l’Interior de cessió de dades del padró atenent a nacionalitat o naixement; é la que obre la caixa dels trons, i desprès que El més llarg de tots, només pel que fa a l’alçada, en Garcia de can Popular, fes el seu discurset de presentació, Mateu Chalmeta de can Republicà, anuncia el seu vot contrari, per l’aire xenòfob que el text de la moció transpira. Màrius Garcia de Can Comunista, li fot la cavalleria per sobre, titllant Garcia d’irresponsable; Tot seguit Ferran Falcó de Can Convergència, comença treure un seguit de dades que posen en evidència les mentides que Garcia diu per aconseguir titulars als Mitjans de Comunicació. Francesc Serrano, va anar una mica més enllà, quan li va dir mirant als ulls a Garcia, que com a fill d’immigrant, li feia vergonya que a Badalona hi hagués gent com ell, va acabar dient que Garcia era a Badalona el que Anglada és a Vic. Tot seguit Garcia en el seu torn de rèplica, esmenta els resultats electorals que des de fa uns anys li són favorables i carrega contra tots, identificant el que li han dit amb els seus electors. Falcó en el seu torn de rèplica, torna a treure dades, aquest cop de l’assistència sanitària que demostren que el que pregona Garcia, que els immigrants, il•legals, se’ls dona preferència, alhora d’assistir-los, és una immensa falsedat. Garcia, que ja començava a estar inquiet, veient-se acorralat per tothom, interrompia el discurs de Falcó, qüestió que va obligar a l’alcalde Jordi Serra a cridar-lo a l’ordre diverses vegades. Serrano va tornar a la càrrega, descol•locant completament a Garcia, que comentava nerviós amb veu baixa amb els companys d’escó, Maritxu i Riera. Finalment Jordi Serra, tanca el debat, dient que Garcia, no actua així per guanyar vots, si no perquè tem perdre’ls quan ha sabut que Plataforma X Catalunya, es molt probable que es presenti a les properes eleccions, i amb l’experiència de Vic, on aquesta formació va acabar per deixar el PP sense representació, ja està muntant l’estratègia per presentar-se més feixista encara que aquesta.
A ¾ de 10 Jordi Serra va aixecar la sessió, i es podia veure a la cara de molts dels assistents, una certa satisfacció continguda, doncs per primera vegada el discurs racista i pervers de Garcia, havia estat contestat de manera tant contundent, que fins i tot el va deixar KO.

Fins a la propera