dimecres, 20 d’octubre del 2010

L'ATS DEL PP INSULTA LA INTEL·LIGÈNCIA DELS BADALONINS


Miguel Jurado, regidor de Can Popular a l’oposició del nostre ajuntament, en el número editat el proppassat 1 d’octubre d’un conegut setmanari badaloní, signa una curta missiva, acompanyada d’una fotografia on es veu la panoràmica de la Plaça Camarón de la Isla, plena d’un bon nombre de fidels musulmans fent les seves pregaries, i el regidor es pregunta: ¿Si esta situación se produjese en cualquier otra plaza pública de Badalona, se toleraría igual por parte del Ayuntamiento? I segueix ¿Nuestro ayuntamiento aviva la llama de la islamofóbia y la xenofóbia? Per acabar la nota amb un contundent: Al menos desde Artigas, creemos que si.

Molt bé home, acceptant el que diu el practicant sanitari, haurem de concloure també, que quan l’ajuntament el dia de Dijous Sant autoritza la Processó del Silenci pels carrers de Dalt la Vila, i el divendres la del Santo Entierro pels carrers de Llefià, i no sabem si ho deixaria fer pel carrer de Mar o la Plaça de la Vila de la nostra ciutat, esta instigant la persecució de catòlics i fomenta l’anticlericalisme. Vinga home fins aquí podríem arribar!

Sr. Jurado, amb les expressions de la vostra carta només puc deduir, o sou tonto, cosa que em sorprendria moltíssim, o ens preneu per imbècils a tots els badalonins, doncs dir que l’Ajuntament de Badalona fomenta la xenofòbia i la islamofòbia, per autoritzar que un grup religiós faci les seves pregaries en una plaça pública, és si més no una barbaritat que no diria ni un analfabet, amb tots els meus respectes per aquella gent que no sap ni llegir ni escriure.

D’entrada optaré per la segona suposició, doncs penso sincerament que us heu volgut passar de llest i fer-vos notar, en uns moments on sembla que el vostre cap de files us pren un protagonisme, que intenteu d’assolir sempre i a tot arreu quan en teniu ocasió, des del bon punt i moment que us van penjar la medalla de regidor. Dic això perquè em sembla ben casual que la vostra nota aparegui en el moment en que la formació política a les llistes de la qual figureu en qualitat d’independent, comença a estar en boca de tothom i de manera força negativa, desprès de les solemnes bestieses que heu fet tots plegats, amb les passejades i botifarrades pels barris de la Salut i Llefià; on el que si ha quedat més clar que l’aigua, és l’especial malvolença envers un determinats grups d’immigrants, a qui els feu responsables de tot el dolent que passa a la nostra ciutat, talment com ho fan els de Plataforma per Catalunya, tot i que aquests ja s’autotitulen racistes i xenòfobs.

Per altra banda sou vosaltres, els de Can Popular a Badalona, que us oposeu de manera sistemàtica a l’obertura de centres de culte de la religió musulmana, com heu fet amb el que es projectava a Montigalà, o al barri del Gorg, i darrerament al d’Artigues, contravenint clarament la constitució espanyola, que entre d’altres garanteix el dret a la llibertat de cultes en el nostre país.

De veritat Sr. Jurado, els de Can Popular volent esser tant populistes, heu entrat en un terreny extremadament perillós, on esteu provocant que uns badalonins s’enfrontin amb uns altres, no pel que fan o deixen de fer si no tant sols perquè tenen el color de la pell, o vesteixen, o resen o.... de manera diferent que els altres.

A més a més, ja fa temps que els de la dreta reaccionaria que el Partit Popular representa no ens enganyeu, que són els vostres votants, grans empresaris i petits especuladors, tots aquells que contracten a aquests immigrants de manera il•legal, pagant-los un sou de misèria i explotant-los fins que no poden més, que amb això heu contribuït a la rebaixa dels sous i les condicions de treball dels obrers autòctons. Ara com que preveieu que amb els vots dels vostres habituals no en tindreu prou, preteneu enredar als treballadors, enganyant-los i imbuint-los una sèrie de tòpics, com ara que els de fora els prenen la feina, o que no han vingut aquí a treballar si no a robar.

Miri Jurado, de seu cap de files m’ho puc esperar tot, però de veritat us feia més llest, i mai m’hauria pensat que us veuria embolicat amb històries tant “cutres”, que no poden fer altra cosa que portar-vos al descrèdit més absolut.
Article publicat al setmanari BNS el 15/10/10

1 comentari:

Manny ha dit...

En aquest cas s'hauria d'aplicar la legislació antiterrorista i la llei de partits al PP, amb possible il·legalització si no condena i expulsa a individus com aquest. I tampoc ajuden les declaracions de la Montse Tura, que es veu que s'ha apuntat a la "moda Merkel", declarant el "fracàs de la integració" per las bones. ¿És un "fracàs" general, o hem de parlar de casos concrets, amb experiències positives i negatives?