dijous, 4 de gener del 2007

LA MORT HO TAPA TOT


Qui es creu l’emperador del mon, descansa tranquil aquests dies, dos sàtrapes que havien estat al servei de l’imperi, han traspassat aquests darrers mesos i s’han endut amb ells la possibilitat de ser jutjats públicament pels seus crims. El primer va ser Pinochet, a qui una oportuna lentitud de la justícia xilena i unes més que discutibles al·legacions de manca de salut, acceptades estranyament per l’estament judicial, han impedit el públic judici pels seus crims, on s’hagués posat de manifest la implicació de l’administració nordamericana en el seu ascens i manteniment en el poder.
Per l’altre, Saddam Hussein, han utilitzat la tècnica contraria, una inusitada rapidesa ha permès, que desprès d’una farsa de judici, se’l condemnes a mort i executés pel menor dels seus crims comesos, i en el que casualment, l’imperi no hi va tenir res a veure, d’aquesta manera li han donat de fet la impunitat de tots aquells altres on ells hi estaven implicats fins més amunt del coll; o no hi tenien res a veure, quan el van llençar a la guerra contra l’Iran? Qui li va vendre i assessorar en el seu funcionament, les armes químiques que va utilitzar contra els Kurds?
Per altre banda hem de dir que si la farsa de judici que li han fet a Sadamm el govern titella de l’Iraq al servei dels EUA, hagués estat un acte seriós, de segur hauria sortit qui va induir als xiites iraquians l’any 2002, a organitzar un atemptat contra el dictador, la revenja del qual són els crims pel que l’han jutjat.

No trobeu certa similitud amb els mitjans que empra la màfia? Que Déu ens agafi confesats!