dijous, 10 d’abril del 2008

JO CREC QUE ANIREM MÉS BE



Aquests dies és la frase més sentida a Badalona, desprès del relleu a l’alcaldia de la nostra ciutat. Alguns argüint l’edat jove del nou batlle, d’altres per la qualitat de persona resolutiva, i els que més perquè culmina el procés de transició a la nostra ciutat i obra una nova etapa, en ser el primer màxim mandatari de la ciutat, que res va tenir a veure, amb la lluita antifranquista i que els seus mèrits els ha aconseguit dins d’un període de tranquil·la legitimitat democràtica.

Personalment també crec que la ciutat anirà a millor, i que en aquests moments calia un canvi en profunditat en l’estructura municipal, canvi, que cap dels que tants anys fa que s’arrosseguen pel consistori, poden portar a terme, però que el concurs d’una persona d’empenta, amb les idees clares, com és el cas que ens ocupa, si pot realitzar.

El compromís que Jordi Serra, va adquirir en el ple d’investidura del passat dia 8 d’abril, on emulant la promesa dels que en l’antiga Atenes, adquirien el títol de ciutadans, de deixar una ciutat, no pitjor, sinó millor, més gran i més bella de la que avui és, denota molt clarament la seva voluntat inequívoca en favor d’aquesta ciutat, vilipendiada, fins i tot pels propis ciutadans.

A Serra, ningú li posarà les coses fàcils, “El més llarg de tots, només pel que fa a l’alçada”, en el seu discurs el dia de la investidura, el va atacar per tots quatre costats, acusant-lo d’haver enganyat als electors, el de can Comunista, el penyista Carles Sagués, ressentit per pensar que va ser Serra, qui va vetar la possibilitat d’arribar a un acord de govern, va acabar anunciant una oposició dura.

Els socis de govern, ERC i CiU, tot i que amb suavitat i elegància, tampoc, se’n van estar de criticar que assolís l’alcaldia, sense haver estat cap de llista en un procés electoral i en el cas de Convergència, el seu líder l’Au de vol majestuós, Ferran Falcó, no es va oblidar de remarcar que en la propera contesa electoral, intentarà per tots els mitjans d’arrabassar-li el lloc

Només els membres del grup socialista, es mostren units recolzant-lo, com una prova evident que les lluites internes del passat han quedat del tot superades i ara com un sol home, és disposen a recuperar el temps perdut i la confiança dels badalonins.

La Badalona del segle XXI, requeria un lideratge del segle XXI, i a mi, com a molts conciutadans, em sembla que l’hem aconseguit en la figura de Jordi Serra; el temps ho dirà.

L’únic que lamento del canvi, és haver perdut els petons i abraçades amb la màxima autoritat de la ciutat, perquè no em negaran vostès que no ha de ser el mateix, fer-los a un home amb bigoti, que a una dona de pell fina com fins ara!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo crec que uns continuaran anant molt bé, molts d'altres aniran més bé del que ja anaven i tot això gràcies a la confiança política i familiar (de la família política vull dir). Us diré també que membres d'altres famílies que no són dels que ara manen, també continuen anant bé! Tot això a mi m'ho han dit, a lo millor és una llegenda urbana. Mentrestant el poble... narianant i pagant que es gerundi, no fos cas que les arques municipals es buidessin!