dijous, 8 de febrer de 2007

BADALONA ANY 2007- ANY ELECTORAL


FORA ELS RUMANESOS
El dia de la Candelera va començar a esclatar un problema que de feia temps es veia a venir. La passivitat amb que el responsables municipals han tractat el tema de la immigració a la nostra ciutat, acompanyat del discurs incendiari del Partit Popular a l’oposició, que sense cap mena d’escrúpol, pretén treure rèdit electoral, de l’enfrontament entre els ciutadans i els nou vinguts, han aconseguit treure al carrer a un grup de veïns, decidits d’actuar pel seu compte.
Abans que res vull deixar ben clar que tret d’algun cas, a la tònica general de l’actuació veïnal no se la pot titllar de racista de cap de les maneres i si bé han aconseguit de foragitar els qui habitaven uns dels pisos sobre ocupats, coneguts com pastera, també hem de dir que no s’ha emprat en cap cas la violència. Ara be, amb això no vull dir que si persisteix la protesta, tot i haver arribat a uns acords amb el consistori, i tenint en compte el discurs populista i incendiaria que fa el Partit Popular sobre aquest tema, l’assumpte no derivi cap a posicions que atemptin contra els drets humans més elementals.
Conec una mica el Barri de la Salut a Badalona, i conec a molta de la seva gent, i em consta que no són pas dels que es deixin entabanar fàcilment, doncs molts van patir en pròpia carn, en temps d’una ferotge i criminal dictadura, que per cert, el Sr. Garcia Albiol i els seus es neguen sempre a condemnar, molts dels problemes d’amuntegament i d’incomprensió envers la seva cultura i costums, per part dels antecessors dels autòctons que avui escriuen i pontifiquen des dels diversos fòrums d’internet que hi ha per la nostra ciutat.
Des del consistori justifiquen la seva inacció, dient que la llei no els dona competències i que la proverbial empara de la propietat privada a que el nostre sistema dona prioritat absoluta, els fa molt difícil articular polítiques efectives que puguin solucionar el problema, en particular de la sobre ocupació de pisos. Per aquesta raó, han sol·licitat al Parlament de Catalunya modificacions en la llei i els sistemes d’empadronament, que els permetin detectar i impedir l’amuntegament de persones en poc espai.
Per altra banda el conseller responsable de l’actuació del cossos policíacs a Catalunya Joan Saura ha fet manifestacions en el sentit de la necessitat de perseguir a uns propietaris que fan el seu agost amb la misèria, llogant a preus abusius els habitatges. Curiosament, alguns d’aquests propietaris, són també immigrants, tot i que d’una categoria social superior dins de l’estat miserable. Aquest fet, per part d’alguns polítics de la dreta perversa, s’ha volgut presentar com si fos la tònica general, i amb el bord intent de carregar la culpa del problema al personal de fora, amaguen realment, als ciutadans que es presenten com a honorables però que treuen sucosos beneficis de l’explotació de la misèria.
De fet això no és nou a Badalona, i els que arribaven amb el "sevillano" els anys cinquanta i seixanta del passat segle XX, guarden encara el record, com molts senyors del barri del Centre els havien venut parcel·les de terreny a preus fora d’òrbita, a la serra d’en Mena, a la Balsa, etc. etc. sense cap mena de planificació urbanística.
Estic del tot segur que el nostre govern municipal sabrà reaccionar y que és mourà amb rapidesa, per solucionar aquest problema, desplegant educadors de carrer, que ajudin a fer entendre unes mínimes normes de convivència al col·lectiu de nou vinguts; estic segur que la justícia acabarà perseguint la delinqüència, tant dels nou vinguts, com dels usurers de casa, i finalment, estic del tot convençut, que els veïns del Barri de la Salut, sabran marginar a tots aquells polítics, que d’una manera perversament interessada, inflamen els ànims del personal, presentant la immigració com una confrontació cultural, quan en realitat es tracta d’un problema de pura i simple misèria, ocasionada per l’egoisme d’alguns molt privilegiats.
Com sempre, s’acomiada de vostès, el seu atent i segur servidor, que estreny la seva mà,
Cosme Modolell de Badalona

Cap comentari: