diumenge, 29 d’abril del 2007

LES DECLARACIONS DE MARAGALL

Em sorprèn que Maragall digui ara que l’esforç per canviar l’estatut, no ha valgut la pena. Qualsevol persona amb dos dits de front sabia de bon començament, que la reforma estatutària, no ens portaria, cap a l’Espanya Federal, ni molt menys cap a la independència de Catalunya, si no que tant sols era un pas per introduir aquest debat sobre la taula d’una Espanya que de temps immemorial, té la síndrome centralista.

Em sembla que fins i tot els nens de bolquers, saben que per constituir un estat federal a Espanya, cal una profunda reforma de la constitució que en aquests moments, i per la correlació de forces que hi ha a l’estat, esdevé una qüestió del tot impossible.

Els que vàrem votar si, en el referèndum, ho férem, almenys en el meu cas, convençuts que no només milloràvem l’autogovern, respecte de l’anterior que teníem fins aquell moment, sinó que per primera vegada es començava a debatre amb seriositat la necessitat d’una nova estructura a l’estat, és, doncs per això que ara no entenem de cap de les maneres, les declaracions de l’ex president de la Generalitat de Catalunya Sr. Pasqual Maragall, quan de sempre li havíem suposat unes idees molt clares, en aquesta qüestió.