divendres, 23 de gener del 2009

LA INCONTINÉNCIA VERBAL DEL SR. GARCIA


A Badalona de sempre i avui encara, hi ha personatges que podem qualificar si més no de curiosos, com en el seu temps eren en Robin, o en Càscares, i avui aquell que quan hi havia el pas a nivell del final de carrer de Mar, dirigia el tràfic de persones i trens, proveït d’una gorra i una xapa que els de Renfe li havien facilitat, i que quan se li va acabar la feina per la construcció del pas soterrat, ara dirigeix maniobres d’aparcament a diversos llocs de la ciutat.

Un tret comú a tots ells ha estat ser persones amb poques pretensions, la seva felicitat s’ha vist compensada amb una petita propina que alguna ànima caritativa els hi dona o l’agraïment per qualsevol dels petits serveis que presten a la comunitat. Mai van, ni pretenen, posar-se per sobre de ningú ans al contrari a voltes penso, que en la seva senzillesa troben allò que molts cerquen des de les àrees de poder, com és la felicitat personal.

En debat que la Televisió de Badalona, ens va oferir el proppassat dimecres dia 21 de gener vaig veure un d’aquests personatges, assegut al bell mig dels representants dels grups municipals de la nostra ciutat. Un lloc que evidentment no s’avé de cap manera amb la seva manera de pensar i parlar sobre la nostra ciutat, a la que per cert fins i tot li fa vergonya viure. Hi ha traslladat la seva residència al Cap i Casal.

Dic tot això, perquè amb el seu afany de crítica a l’actual govern municipal, el Sr. Garcia, va incorre en flagrant exageració, quan sense cap mena de pudor, llença als quatre vents que aquests dies la població aturada de la nostra ciutat creix a un ritme de cinc-centes persones diàries!!!

Algú amb tant sols el títol de graduat escolar sap, que atenent a les xifres oficials de la taxa d’atur a tot el país, resulta que el Sr. Garcia de Can Popular, ens atribueix a Badalona, la totalitat dels aturats de tot l’estat.

La cosa no va arribar a més, quan de manera sembla que força encertada, el regidor d’hisenda Francesc Serrano, li va posar les peres al quarto, i li va donar una lliçò de matemàtica elemental.

Com pot pretendre aquest Sr. Ser alcalde de la nostra ciutat? Penso que si el que pretén es convertir-se en personatge popular, li aniria més bé ajudar a l’antic ferroviari, reconvertit en aparcador.