dijous, 18 de gener del 2007

BADALONA ANY 2007- ANY ELECTORAL


LA INSURRECCIÓ DEL CENTRE DE BADALONA
Benvolguts conciutadans:
Una de les expressions més sentides en la quadrícula de carrers que configuren el Baix a Mar, és aquella que diu, "Com que nosaltres mai anirem a tallar la carretera, com fan els dels barris, l’ajuntament mai no ens fa cas" . Un punt de raó, se li ha d’atorgar a la dita i si mirem una mica enrera en la història recent de la nostra ciutat, ens adonarem que fins i tot les actuacions de l’Associació de Veïns del Centre han estat ben diferents que les de la resta de barris de la ciutat.
Però aquests dies les coses sembla que hagin fet un tomb i es girin de sota a sobre, quan un grup de veïns / veïnes, s’han llençat al carrer pinzell en ma, per pintar les parets d’uns solars, recriminant les accions, o potser millor dir les inaccions de l’actual consistori, que ha reaccionat neutralitzant els efectes de l’acció amb una inusitada rapidesa.
Dues coses m’han xocat d’aquesta actuació, la primera la satisfacció que han fet pública a tots els fòrums d’internet una bona part de la llopada de la dreta nacionalista del barri, quan han vist que el diari el Punt, se’n feia ressò de la seva insurrecció a l’estil més primari; i la segona, la rapidesa en que l’associació de Veïns, ha recolzat el fons de l’acció, tot i que matisant que no està massa d’acord amb la forma.
Si be es veritat, que els carrers del centre, no són el que diríem un model de netedat, i que alguns ciutadans, com arreu del municipi, sembla que mai els hagin ensenyat a no embrutar l’espai que és de tots, també s’ha d’especificar que qui té l’obligació de netejar, i mantenir en condicions un solar, és l’amo del mateix i el del carrer Canonge Baranera, cantonada amb el carrer Sant Francesc, té amo i ben conegut. Un altre cas és el de Can Parera, doncs avui és de propietat municipal per tant és aquest qui ha de tenir cura del seu manteniment en condicions, encara que resulta curiós, sense que justifiqui res que durant anys i panys, mentre es resolia l’afer de les herències i la propietat de l’ex fàbrica de perfums, quan anava caient a trossos amb una insalubritat total, ningú mai es queixava.
No serà que la proximitat de les eleccions municipals, ha fet veure als convergents una oportunitat d’or de llençar-se contra el govern?
L’associació de Veïns del Centre, entitat tradicionalment despolititzada, com és que ara s’ha pronunciat tant directament i treu a la palestra tota una sèrie de temes que els darrers quatre anys ha tingut enterrats? Hi tindrà quelcom a veure que el quart de la llista Convergent, és l’actual vicepresident?
Son preguntes que deixo a la consideració de tots els ciutadans, brindant-los a més a més aquesta senzilla reflexió, Els enfrontaments amb el govern de torn, mai comporten beneficis per la globalitat dels ciutadans, sinó exclusivament per les formacions a l’oposició que aspiren a estar a la poltrona.
Com sempre, s’acomiada de vostès el seu atent i segur servidor que estreny la seva mà,
Cosme Modolell de Badalona

1 comentari:

Montserrat ha dit...

Benvolgut Cosme, es veritat que en els c/Sant Francesc, Rambla/Bañoles, etc són cantonades de vergonya,només que els inspectors de neteja donguessin una volteta un dia a la setmana, segur que sabrien con nosaltres, qui són els que tiren tanta porqueria,(moltes ampolles de vi, moltes llaunes grans d'olives,de tomàquet,d'oli, moltes caixes d'aigues, ¿éls particulars fem cada dia aquesta quantitat de porqueria?
Quant venen eleccions ja se sap, sempre s'ha aprofita per fustigar al contrari, ho fan tots, ara, hi han maneres i maneres,aquesta del Centre,ha estat massa forta i poc democràtica, però crec que els ciutadans per sort, ja coneixen les maneres de fer cada un dels caps de llista,i dels que els van al darrera, segur que votaràn amb criteri. Montse Francisco