divendres, 5 de gener del 2007

BADALONA ANY 2007

MISTERIS I MÉS MISTERIS

Benvolguts conciutadans:

Manquen quatre mesos llargs per la jornada electoral, on tots els badalonins serem convocats per escollir els nostres representants, fins a l’any 2011, que han d’ocupar els escons de la Casa de la Vila; totes les formacions polítiques lligades d’una manera o altre a la ciutat, ja han començat a esmolar les eines. Convergència i Unió, ens ha explicitat la seva llista sencera, i així hem pogut veure com els tres primers repeteixen i en el quart lloc, Montse Juarez que el va ocupar en l’anterior convocatòria, relegada ara al número vint-i-sis, el cedeix a Jordi Casals.

De la resta només en sabem els caps de llista, Maite Arquè pels de can Socialista, Xavier Garcia Albiol, pels del PP, Jaume Vives pels d’Esquerra i la novetat de can Comunista que substitueixen la dimitida Muntsa Niso, per l’històric Carles Sagués.

De les formacions diguem-ne “extra parlamentaries”, no en sabem pràcticament res tret dels de la independentista CUP, que encapçalarà Marc Sallas.

Del Partit dels Ciutadans no se’n parla ni poc ni gaire, és que no tenen prou personal a la nostra ciutat, tot i que en les passades autonòmiques es va fer amb un gloriós 4,48%?

I finalment, es tornarà a presentar la formació Llei que lidera l’inefable salvador del Pont del Petroli, Josep Valls?

Pel que fa a les formacions que avui ostenten representació a la sala de plens, els misteris són molts i variats, d’entrada hi ha rumors on s’insinua que Mateu Chalmeta, no es tornarà a presentar per greus discrepàncies amb el cap de llista. Es parla també que les dues principals “sensibilitats”, com algú li agrada de dir, han fet maniobres d’acostament que estan resultant positives, tot i que algú s’hagi emportat una guitza allà on no sona. Voldrà dir això que Eduard Tortajada no figurarà a les llistes? I serà veritat que l’irreductible i expedientat Carles Montaner i els seus Ciutadans pel Canvi, es presentaran fora de la cleda socialista?

Són molts i molts els misteris i sorpreses que anirem experimentant fins el dia de les eleccions, que han de permetre als ciutadans reflexionar, analitzar i finalment resoldre el sentit del seu vot, que determinarà, sense cap mena de dubte, el futur de la nostra, vella, bruta, i estimada ciutat de Badalona.

Com sempre s’acomiada de vostès, el seu atent i segur servidor que estreny la seva mà.

Cosme Modolell de Badalona