dimecres, 10 de gener del 2007

LA INGENUITAT DE ZAPATERO


Moltes opinions, generalment procedents del sector de la dreta espanyola, tendeixen a acusar al govern en general i al president Zapatero d’ingenuïtat. Per contra, no llegeixo gairebé enlloc, una de les qüestions que resulten fonamentals alhora d’analitzar el perquè ETA, ens ha llevat l’esperança a tots els espanyols i no és altra cosa que la debilitat de la societat democràtica que s’ha posat de manifest amb la reiterada desmarcada del Partit Popular del procés de Pau que ha portat a terme el govern.

Sr. Mariano, el Pacte per les llibertats i contra el terrorisme, ja no serveix, perquè en el seu preàmbul s’especifica clarament una màxima aznariana, que el fa inviable a una part de la ciutadania, i és la que amb perversitat, intenta confondre el fi amb els mitjans. En aquest país, tothom entén, menys sembla que vostés, que es pot ser nacionalista, fins i tot independentista, sense preconitzar la lluita armada, que es pot defensar el dret a l’autodeterminació del poble basc en els parlaments democràtics, sense tirs al clatell ni cotxe bomba.

Reaccionin d’una vegada Srs. del Partit Popular, acceptin que van perdre les eleccions del 2004 i compleixin la més elemental norma de lluita antiterrorista que és la unitat de tots els que pretenen combatre’l, sense fissures, tal i com succeïa quan el PSOE, era a l’oposició i vostès al govern, o pensa que es deuen a alguna altre cosa, els èxits aconseguits?