dissabte, 13 de gener del 2007

ETA I EL PP ES NECESSITEN

El greu atemptat del 30 de desembre a Barajas, ha posat de manifest, una altra vegada, que a ETA li van més els governs de dreta cavernícola a Espanya, i que el Partit Popular se sent més còmode quan els terroristes, causen morts i destrucció.

ETA, necessita per subsistir de recolzament popular i aquest, l'obté amb escreix, quan enfront, al govern de l’estat hi ha una força ultranacionalista espanyola, que no procura per l’evolució del procés autonòmic, sinó que el retalla a la mínima de canvi. Per contra quan el govern espanyol és com el presidit per Rodriguez Zapatero, que fa seriosos passos cap a la consecució d’una estructura federal de l’Estat, el suport popular a ETA i Batasuna baixa en picat, doncs els bascos, com a gent normal que són, tampoc els agrada la violència i menys si poden aconseguir el que volen per mitjans pacífics.

La dreta ultraliberal que encapçala ara Mariano Rajoy per afermar la seva idea d’una nació espanyola única i uniforme, sota la concepció més clàssica del terme, li va de meravella tenir enfront algú que utilitza la violència, sota el pretext de la lluita per aconseguir el reconeixement nacional del poble basc, doncs barrejant els fins amb els mitjans, manté un discurs on posa dins el mateix sac a tots els qui no pensen com ells.

Com es pot entendre sinó que encara avui, dos anys i deu mesos desprès dels terribles atemptats del 11 de març del 2004, segueixin dient que ETA hi era al darrera? Com es pot entendre sinó, que des que són a l'oposició no hagin secundat ni una sola de les iniciatives antiterroristes que ha endegat el govern?
Com es pot entendre sinó que acabin essent l'única força política democràtica que no ha assistit a les manifestacions del dissabte 13 de gener en rebuig a ETA i a l’atemptat de Barajas? Com es pot entendre sinó que només encapçalin les manifestacions, de l’AVT, on enlloc de cridar contra ETA, es fan proclames contra el govern socialista?