dimecres, 1 d’abril del 2009

EL DIA QUE GARCIA ALBIOL EMULÀ A CHE GUEVARA

LA CONTRACRÒNICA

Per Cosme Modolell

Dimarts hi va haver ple i jo hi era!

A un quart de set d’una tarda plujosa, amb tots els escons ocupats excepte el d’Esquerra Republicana, per malaltia del seu titular Jaume Vives; l’alcalde Jordi Serra obria, amb la fórmula habitual “Sessió Pública”, i a continuació es posava a llegir els noms de les 4 dones víctimes de la violència domèstica d’aquest mes de març, i tot seguit el respectuós minut de silenci.

Els tres primers punts, no mereixen el mínim debat dels nostres mandataris, que no es deixondeixen fins arribar al 4 que fa referència a un “Donar compte de l’informe del vicesecretari general, en relació als 10 expedients de la concessió de domini públic de l’aparcament de la Batllòria”. Pel fet que una de les paraules demanades pel poble feia referència a aquest tema, Jordi Serra proposa, i és acceptat per tots, de donar ara la paraula al ciutadà. És així que el Sr. Francisco Ruiz, un dels ja habituals en aquestes contrades, ens etziba un llarguíssim discurs de més de vint minuts, còpia gairebé calcada del que havia fet en l’anterior plenari, i on acusa d’inoperància al govern municipal. Tot seguit en Garcia de can Popular pren la paraula, i reitera els mateixos arguments i acusacions que ha fet el ponent, acusant el govern de mala gestió i d’aixecar sospites sobre d’altres qüestions; això darrer, fa saltar l’alcalde Serra, que li ha semblat entendre que Garcia l’acusava de corrupció, Garcia aclareix les seves paraules. Li pren el relleu Sagués de Can Comunista que també acusa al govern de mala gestió, i confirmant la impressió que des del començament de la legislatura alguns tenim, que ambdós partits intenten fer una mena de pinça per desgastar l’actual govern municipal. Jordi Serra defensa la gestió del govern municipal sobre aquest tema, i que diu, cerca la manera de solucionar-ho sense que costi cap diner als ciutadans. Desprès de les repliques de tots, reafirmant-se en les seves posicions, l’alcalde tanca el debat.

En el punt sisè referent a una modificació del pressupost municipal, torna a motivar García de Can Popular a la croada anti governamental, i en aquesta ocasió rep l’ajut de la comunista Asun Garcia, amb la contraposició del regidor Francesc Serrano, que d’una manera contundent, defensa la posició del govern.

Diversos dictàmens referits a urbanisme, són també contestats pels de Can Popular i de Can Comunista, ambdós ara, manifestant dubtes sobre la participació ciutadana en els mateixos; sobretot un que fa referència a la salvaguarda d’una finestra gòtica a una casa de Dalt la Vila, que obliga a l’alcalde Serra, a fer notar que el dictamen el que pretén, és salvar una finestra no destruir-la.

Tampoc es lliura del debat, la construcció d’un nou CAP al Gran Sol de Llefià, on intervenen Marius Garcia de Can Comunista, El Practicant Jurado de Can Popular, Jordi Serra, Pablo Hernan regidor del districte, i Roser Castillo regidora de Sanitat.

Una única proposició urgent sobre un canvi en la parcel·la del parc de Ca l’Arnús que es cedeix a la Generalitat per construir una nova escola, motiva una encesa diatriba de Carme Martínez de Can Comunista, contestada pel socialista Josep Duran Regidor d’educació.

Al les 8 i vint minuts del vespre arribem al torn de les paraules al poble, que enceta el Sr. Albert Vendrell militant del CUP i representant de la plataforma “La Crisi que la paguin ells”, per defensar una moció que “proposa mesures per ajudar al sector més feble i vulnerable de la població”. Comença la seva intervenció el Sr. Vendrell fent notar que tot i la pluja, han aconseguit reunir un nombre suficient de persones amb xiulets i sirenes per manifestar-se a la plaça de la Vila. La moció que defensa Vendrell ha estat presentada per ICV i el Partit Popular i és en aquest recolzament del partit de la dreta que hom va pensar si Garcia a estat envaït de l’esperit del Che Guevara, doncs a la part expositiva de la moció es parla de la “lluita contra el capitalisme”, “l’especulació salvatge promoguda pel lliure mercat”, etc. etc. No cal dir que la moció va ser rebutjada, desprès d’una llarga i argumentada exposició sobre el que el govern està fent en pro de les famílies badalonines amb pocs recursos per part de l’alcalde Jordi Serra.

La paraula del Sr. Jordi Bel, sobre la desafectació de les cases del carrer Francesc Macià i una altra de la Sra. Caterina Castellà, defensant la permanència del nom de Plaça de les puntaires al solar de Can Parera, van obrir la porta a l’apartat de Mocions, que van ser aprovades, desprès de llegir-les el secretari, les que presentaven tots els grups municipals, i una que presentava el PP, va se esmenada en la seva totalitat, també aprovada amb l’aquiescència del partit presentador.

A les deu i cinc, Precs i Preguntes i a un quart d’onze s’aixeca la sessió.

Fins a la propera!